ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-02-25 KRONIKA

Albistea - 2024-02-28

Garaipen  garrantzitsua  lortu  zuen  Ordiziak  Pasaiara  egindako  bidaian,  non  Donibaneri  22-25  irabazi  zion.  Garaipen  honekin  talde  ordiziarrak  hirugarren  postua  sendotzen  jarraitzen  du,  oraingoan  laugarren  sailkatua  4  puntura  utziz.
Urdiaingo  taldeak  sendotasun  handia  erakutsi  du  Pasaian  jokatutako  partidan.  Abantaila  laburrekin  beti  eutsi  zion  markagailuari,  atsedenaldira  9-12  itxaropentsu  iritsi  zelarik.  Bigarren  zatiaren  hasieran  taldeak  hobera  egin  zuen  eta  5  goleko  aldea  lortu  zuen,  baina  pasaitarren  erreakzioak  17-18koa  jarri  zuen,  baina  taldeak  bere  sendotasun  mental  handia  erakutsi  zuen  eta  hortik  azken  22-25era  joan  zen.
Erasoan  ondo  ez  ibili  arren  taldearen  defentsa  prestazioak  partidak  konpontzen  ari  dira.  Lehen  zatian  9  gol  jaso  eta  partida  galtzea  oso  zaila  zela  pentsatzeak  normala  da,  erasoko  prestazioei  eutsi  zien,  baina  defentsako  lana  izan  zen  balantza  makurtu  zuena.
Gizonezkoen  bigarren  senior  taldeak  partida  ona  jokatu  zuen  eta  garaipena  lortu  zuen  Majorin  Leizaranen  aurka,  24-22.  Atsedenaldira  2  goleko  abantailarekin  iritsi  ziren,  ordiziarrek  bigarren  zatian  euren  joko  erritmoari  eutsi  eta  garaipena  lortu  zuten.  Taldeak  hazten  jarraitzen  du  eta  jokalariren  bat  berreskuratzeak  taldeak  konfiantza  gehiago  izatea  eta  garaipen  bat  lortzea  eragin  du.
Gizonezko  gazteak  ezer  gutxi  egin  ahal  izan  zuen  Legazpira  joan  zenean,  non  33-18  galdu  zuen  Lasalleren  aurka.  Atsedenaldira  17-11  iritsi  zen.  Jubenilak  bolada  onean  jarraitzen  du,  hutsune  ugari  izan  arren,  Usurbilen  lana  indargabetzen  jakin  zuen  eta  partida  29-25eko  emaitzarekin  irabazi  zuen.  Atsedenaldian  13-14  zen  markagailua  talde  bisitariaren  alde.
Kadete  mailan  gizonezkoen  taldeak  30-18  irabazten  zion  Bergarari,  hasiera  ikusgarria,  14-2  markagailuan,  eta  partida  oso  lasaia  izan  zen.  Bigarren  urteko  emakumezkoak  Bergaran  jokatu  zuen,  eta  bertan  23  berdindu  zituen  mahonerako  etxeko  titularraren  aurka,  atsedenaldian  4  goleko  aldea  alferrik  galduta.  Lehen  urteko  emakumezkoak  22-29  galdu  zuen  Munttarperen  aurka,  gehiago  merezi  izan  zuen  partidan.
Jardunaldi  ona  infantil  kategorian,  bigarren  urteko  Eniriok  22-26  irabazi  zuen  Errenterian,  Ereintzaren  aurka.  Ordizia  Eskubaloia,  lehen  urtekoa,  16-22  gailendu  zitzaion  Bergarari.  Bitartean  Ordizia  Oianguk  7-21  galdu  zuen  Hernaniren  aurka.