ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-03-10 KRONIKA

Albistea - 2024-03-14

Ordizia  Siglo  XX  taldeak  beste  garaipen  bat  lortu  zuen  Urnietaren  aurka  jokatutako  partidan.  Talde  urdinak  Urnietako  kantxan  28-29  irabazi  zuen.  Garaipen  honekin  talde  ordiziarra  hirugarren  postuan  kokatu  da  eta  laugarren  sailkatuari  aldea  5  puntura  handitu  dio.  Egoera  honekin  4  partidu  falta  direnean  igoera  ligarako  sailkapenak  ezin  dio  ihes  egin,  lehen  hirurak  sailkatzen  dira,  eta  gainera,  bigarren  postua  gertu  dago.  Datorren  larunbatean  Leizaran  eta  Ordizia  izango  dira  aurrez  aurre  Majorin,  eta  garailea  bakarrik  geldituko  da  bigarren  postuan.
Urnietan  jokatutako  partida  ez  zen  erraza  izan,  epaileek  kontaktu  gehiegi  baimendu  zuten  eta  horrek    talde  urdinari  kalte  egin  zion.  Lehen  zatian  ordiziarrak  izan  ziren  nagusi,  15.  minutuan  abantaila  3  golekoa  zen  eta  atsedenaldira  12-15  itxaropentsu  iritsi  ziren.  Bigarren  denboraren  hasieran  gauzak  zaildu  egin  ziren  eta  are  gehiago  epailearen  erabakiren  batekin,  koordinazio  txar  baten  ondorioz,  taldea  jokalari  bat  gutxiagorekin  utzi  baitzuen  4  minutuz.  Horrela  iritsi  ginen  45.  minutura  2  gol  bera,  22-20.  Hortik  aurrera  erreakzionatu  egin  zen  eta  berriro  hartu  zen  aurrea  markagailuan,  partidaren  amaierara  gol  bateko  abantailarekin  iristeko.
Partida  zaila  jokatu  zuen  talde  urdinak,  baina  sailkapena  itxi  arte  falta  zaizkigun  guztiak  izango  diren  bezala.  Ordiziarrak  indar  mental  handia  erakusten  ari  dira  eta  hori  izango  da  aspektu  garrantzitsuenetako  bat  lehiaketa  amaitu  arte.  Hobeto  edo  okerrago  jokatu  ahal  izango  dugu,  baina  aurrera  jarraitzeko  indarra  funtsezkoa  izango  da.
Emakumezkoen  senior  taldeak  berdinketa  lortu  zuen  txapelketako  lehen  faseko  azken  partidan,  25na  berdindu  zuen  Majorin  Ereintzaren  aurka.  Ordiziarrek  ez  zuten  gaizki  jokatu  eta  atsedenaldira  14-12  iritsi  ziren.  Baina  berdintasuna  mantendu  egin  zen  jokoan  eta  partidaren  amaieran  markagailuak  bi  taldeen  arteko  berdintasuna  berresten  zuen.
Taldeak  erasoko  alderdia  findu  behar  du  eta,  batez  ere,  baloia  galtzea  saihestu,  horiek  baitira  taldearen  kalbarioa.  Jokalariek  emaitza  hobeak  lortzeko  maila  dute,  gehiago  egin  dezaketela  jabetuko  direla  espero  dugu,  eta  zer  egiteko  gai  diren  erakusteko  behar  besteko  indar  mentala  lortuko  dutela.
Gizonezkoen  senior  mailako  bigarren  taldeak  Egian  jokatu  zuen  bere  partida  eta  24-18  galdu  zuen.  Lehen  denbora  kaskarrak  partida  baldintzatu  zuen,  atsedenaldira  talde  donostiarraren  aldeko  13-6ko  emaitzarekin  iritsi  zirelarik.  Bigarren  zatian  talde  urdinaren  jokoa  hobetu  zen,  kontrarioarengandik  4  golera  jartzera  iritsiz,  baina  ezin  izan  zen  markagailua  irauli  eta  taldea  galtzaile  itzuli  zen.  Ordiziarrei  jokoan  jarraitutasuna  falta  zaie,  baina  pixkanaka  euren  prestazioak  hobetzea  eta  garaipena  lortzeko  lehiatzea  lortzen  ari  dira.
Jubenil  mailan  ezer  gutxi  egin  ahal  izan  zuen  gizonezkoen  taldeak,  28-20  galdu  baitzuen  Zarautzera  egindako  joan-etorrian.  Majorin  emakumezkoen  taldea  Arrasateri  gailentzen  zitzaion  bitartean,  azken  32-16koak  argi  eta  garbi  uzten  zuen  bi  taldeen  arteko  aldea,  garaipen  honekin  Inaziok  eta  Antoniok  zuzentzen  duten  taldeak  bere  lehen  postua  sendotu  dute.
Kadete  mailan  albiste  onak  iritsi  ziren,  gizonezkoen  taldea  argi  eta  garbi  nagusitu  zen  Eibarren,  21-35,  eta  sailkapeneko  lehen  postua  lortu  zuen.  Ondorioz,  datorren  asteburuan  Diputazio  Trofeoaren  finaleko  lehen  partida  jokatuko  du.  Eniriok,  bigarren  urteko  emakumezko  kadeteak,  ez  zuen  bere  eguna  izan  eta  argi  eta  garbi  galdu  zuen  Errenterian,  34-22.
Infantil  mailan,  Ordizia  Eniriok,  bigarren  urtekoa,  20-11  irabazi  zion  Aialari  Majorin.  Majorin  ere,  Ordizia  Oiangu  14-21  galtzen  ari  zen  Txingudiren  aurka.  Ordizia  Eskubaloia  Bera  Beraren  aurka  galtzen  ari  zen  bitartean,  23-16ko  emaitzarekin.