ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2022-02-20 Kronika

Albistea - 2022-02-24

Partida polita ikusi ahal izan zen Zumarragako Ispilla kiroldegian, non Ordizia SigloXX taldeak porrota jaso zuen Urolaren aurka, 33-25eko markagailuarekin. Markagailuak ez du kantxan ikusitakoa islatzen, 45 minutuz partida oso parekatua izan zen, eta hortik aurrera etxeko jokalarien freskotasunak, aulkiko sakontasun handiagoak, nabaritu zen eta ordiziar koadroa markagailuan atzeratuz joan zen.

Norgehiagoka berdintasun handiarekin hasi zen, eta horren erakusgarri da partidaren lehen zatian markagailuak izan zuen berdintasuna. 15. minutuan urdinak ziren nagusi, 5-6, baina atsedenaldian Urola zen nagusi, 13-12 irabazten. Bigarren zatiaren hasieran berdinketak izan ziren 45. minutura arte, eta hortik aurrera etxeko taldea urrunduz joan zen 8 goleko abantaila lortu arte.

Ez da larritu behar bi porrotengatik, egoera horiek aurreikus daitezke, batez ere fase honetan parte hartzen duten taldeen berdintasuna kontuan hartuta. 10partida jokatu behar dira eta 2 bakarrik jokatu ditugu, egoerak edozein unetan buelta eman dezake eta joko boladek ez dakigu zer iraun dezaketen.

Emakumezko seniorren garaipen erosoa, Orio mendean hartuta, Majorin, 31-18. Ez zuen historia handirik izan neurketak, atsedenaldian urdinaren abantaila 7golekoa baitzen, 17-10. Defentsan maila ona erakutsi zuen talde ordiziarrak, talde bisitaria eskuak lotu eta garaipen lasaia lortu zuen.

Taldeak joko maila bikaina erakusten jarraitzen du, eta kantxan kontzentratuta eta intentsitatearekin edonor garaitzeko gai da, baina hori beti erakutsi behar da eta horrela emaitzak hobetuko dira. Taldeak taularen erdialdean egonkortu da, baina ahalegin handia egin behar du posturen bat hobetu nahi badu.

Jubeniletan berdinketa lortu zuten gizonezkoek Bergararen aurka, igande goizean Majorin, 29na berdinduta. Meritu handiko berdinketa lortu zuten ordiziako jokalariek,partida jokalari aldatu gabe jokatu baitzuten, 7 jokalariekin joan zen partidura, eta garaipena lortzetik gertu egon baitziren. Emakumezkoen taldeak argi eta garbi irabazi zion larunbatean Majorin Bergarari. 32-20ko azken markagailuak argi uzten du bi taldeen arteko aldea, atsedenaldira 15-10 iritsi baitzen.

Jardunaldi beltza kadete taldeentzat, gizonezkoen taldeak 27-21 galdu zuen Pasaian, Donibanen aurka, eta lehen zatiko azken 10 minutuek erabaki zuten partida. Emakumezkoen bigarren urteko taldeak 30-26 galdu zuen Eibarren, atsedenaldira14na iritsi ondoren. Lehen urteko taldeak ez zuen ondo jokatu eta Hernanin galdu zuen 37-16ko emaitzarekin.

Infantil mailan gizonezkoen taldeak 42-35 irabazi zion Elgoibarri, defentsek ezin izan zuten erasorak gelditu. Eniriok, bigarren urteko emakumezkoa, nabarmen galdu zuen Irunen, 36-10, Bidasoaren aurka. Oiangu, lehen urteko emakumezkoa, Bergaran argi eta garbi nagusitu zen bitartean, 9-24 izan zen azken emaitza.