ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2023-01-15 KRONIKA

Albistea - 2023-01-17

Ordizia  Siglo  XXk  irabazi egin  zuen  Txingudiren  aurka,  31-28ko  emaitzarekin  bukatu  zen  partida.  Partida  honekin  gabonetako  etenaldiaren  ondoren  lehiaketari  ekin  zitzaion  eta  bigarren  itzuliari  hasiera  eman  ere.  Ordiziarrek  kontu  handia  zuten,  ez  zekiten  nola  erantzungo  zuten  3  asteko  geldialdiaren  ondoren,  eta,  gainera,  oso  talde  irregularra  hartzen  zuten.  Ordiziarrek  eskatzen  zitzaienari  erantzun  eta  garaipena  lortu  zuten.  Garaipen  honekin  Ordizia  Siglo  XX  taldeak  sailkapeneko  lehen  postuan  jarraitzen  du,  bigarren  sailkatua  2  puntura  utziz.
Ez  zen  partida  bikaina  izan  Majorin  ikusi  ahal  izan  genuena,  erritmo  falta  nabari  zen  bi  taldeetan.  Partidaren  lehen  zatia  oso  orekatua  izan  zen,  eta  inork  ezin  izan  zuen  partida  hautsi.  Bigarren  zatiaren  hasieran  gauzak  aldatu  egin  ziren  eta  9-3ko  partzialarekin  ordiziarrek  partida  hautsi  zuten,  7  goleko  abantaila  lortuz.  Hortik  aurrera  Irungo  taldea  desabantaila  bertan  behera  uzten  saiatu  zen,  baina  ezin  izan  zuen,  ordiziarrek  partidaren  tempoari  aurre  egin  eta  garaipena  eskuratu  ahal  izan  zuten.
Garaipena  defentsako  lanean  gauzatu  zen  berriro,  bigarren  zatiko  lehen  laurdenean  3  gol  jaso  ziren  eta  neurketa  hautsi  egin  zen.  Erregulartasun  handiagoa  eman  behar  diogu  lan  honi,  partidan  ez  sufritzeko,  hala  eta  guztiz  ere  28  gol  jaso  baitziren,  eta  hori  oso  kopuru  handia  da.  Erasoan  ondo  lan  egin  zen,  baloia  ondo  mugituz  eta  abagune  argiak  sortuz,  baina  definizioan  huts  egin  zen,  3  asteak  lehiaketarik  gabe  nabaritu  ziren,  eta  garaipena  lortzeko  estuago  ibili  zen.
Emakumezko  seniorrak  galdu  egin  zuen  Donostian  jokatutako  partidan,  Ordizia  Biok2.com  taldeak  30-25  galdu  zuen  Egiaren  aurka.  Partida  gogorra  eta  irregularra  izan  zen  Donostiako  auzoaren  kantxan  ikusi  ahal  izan  zena.  Ordiziarrei  asko  kostatu  zitzaien  etxeko  defentsa  gainditzea,  eta  gure  defentsa  ez  zen  hain  sendoa.
Atsedenaldira  3  goleko  desabantailarekin  iritsi  ziren,  baina  bigarren  zatiko  lehen  minutuetan  lehia  berdintzea  lortu  zuten.  Baina  jokoan  ez  zen  erregularra  izan  eta  52.  minutuan  3  goleko  desabantaila  zegoen  markagailuan.  Azkenean  defentsan  arriskatu  zen  baloiak  berreskuratzeko,  baina  Donostiako  taldeak  5  goleko  aldea  lortu  zuen.
Ordiziarrak  ez  zuen  gaizki  jokatu,  baina  jokoan  erregularragoa  izan  behar  da  garaipena  lortu  nahi  bada.  Defentsako  eta  erasoko  lanari  buelta  bat  eman  behar  zaio  garaipenek  ihes  egin  ez  diezaguten.  Nolanahi  ere,  Gabonetako  etenaldia  nabaritu  da,  eta  espero  dugu  hurrengo  partidetan  gure  joko-maila  erakustea.

Jubenil  mailan  emakumezkoen  taldeak  Saiekoren  aurka  galdu  zuen,  23-29  izan  zen  azken  emaitza.  Ordiziarrak  ondo  jokatu  zuten,  atsedenaldira  gol  bateko  abantailarekin  iritsi  ziren,  baina  ezin  izan  zuten  amaierara  iritsi  eta  azkenean  talde  bisitaria  nagusitu  zen.  Gizonezkoen  taldeak  25-18  irabazi  zion  Elgoibarri,  lehen  minutuetatik  nagusi  izan  zen  partidan,  eta  atsedenaldira  4  goleko  abantailarekin  iritsi  zen.
Kadete  mailan  bigarren  urteko  emakumezkoak  ezin  izan  zuen  Bergaran  ezustean  harrapatu  eta  31-24  galdu  zuen.  Partida  honekin  Gipuzkoako  Txapelketa  itxi  da,  non  talde  ordiziarrak  seigarren  postua  lortu  duen  24  talderen  artean.  Oianguk,  lehen  urteko  emakumezkoak,  garaipen  estua  lortu  zuen  Eibarren  aurka,  17-16,  eta  horri  esker  sailkapeneko  gune  nagusian  mantendu  da.  Eniriok,  lehen  urteko  emakumezkoak,  27-17  galdu  zuen  Saiekoren  aurka.  Gizonezkoen  kadeteak,  berriz,  23na  berdindu  zuen  Andoainen,  Leizaranen  aurka,  azken  minutuetan  garaipenak  ihes  egin  zion  partidan.
Infantil  mailan  ez  zen  zorterik  izan,  lehen  urteko  emakumezkoa  18-20  erori  zen  azkenean  Bergararen  aurka,  norgehiagoka  polit  eta  lehiatuan.  Bigarren  urteko  emakumezkoa,  berriz,  Irunen  erori  zen,  31-12,  lehen  zati  penagarri  baten  ondoren.