ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2022-02-27 kronika

Albistea - 2022-03-02

Siglo XX Plater Prestatuak beste porrot bat jaso du, oraingoan Donostian Saiekoren aurka. 31-30 izan zen azken markagailua, etxeko taldearen aldeko 16-15eko emaitzarekin atsedenaldira iritsi ondoren. Norgehiagokaren azken zatian arbitroen bi erabaki, polemikoek, talde urdinarrak garaipena lortzea eragotzi zuten arren porrotaren arrazoia garatutako jokoan ikusi beharda.

Defentsan gol asko jasotzen dira eta ez da beti arerioa baina gol bat gehiago lortzeko zortea izaten. Defentsako lanean arreta jarri eta ahalegina areagotu behar da, gol gutxiago jaso eta bide batez garaipena lortzeko aukera gehiago izan. Aparteko iruzkina merezi du erasoko lanak, baloia ondo mugitzen da eta jaurtiketa aukera onak lortzen dira, baina jaurtiketa erraz gehiegi huts egiten dira eta horrek garaipena lortzeko arazo gehiago gehitzen dizkigu.

Fase honetan 3 partida galduta dauden arren, oraindik 7 geratzen dira eta horiekin egoera hobetzeko aukerak daude. Partidak markagailu oso estuekin galdu dira, eta horrek pentsarazten digu ez gaudela gainerako taldeetatik hain urrun. Garaipenak iritsiko dira eta bolada aldatuko da.

Adierazi beharreko beste gauza bat da jokalariek bigarren fase hau hasterakoan bere buruaren gainean jarri duten presioa. Klubak ezarritako helburua igoera fase honetan sartzea eta Euskal Ligako jaitsierekin sor daitekeen desorekatik ihes egitea zen. Pandemiaren aurreko liga formatura itzuli nahi izatearen ondorioz, kategoria horretan 6 talde soberan daude. Egoera horren ondorioz, baliteke denboraldiaren amaieran 4 taldeen jaitsiera gertatzea. Helburua lortu da eta orain lehiatzen gozatzea  garaia da, zerbait hobea lortzen bada ondo,baina ez dugu elkar obsesionatu behar.

Jubenil taldeak galdu egin zuen Donostiara joan zenean, La Salleren aurka 34-21 galdu baitzuen, atsedenaldian 19-6. Ez zuen ezer jokatu talde ordiziarrak partidaren lehen zatian, eta 6 gol baino ez zituen lortu. Bigarren zatian taldeak erreakzionatu egin zuen eta jokoan dituen gaitasuna kerakutsi zituen, 15nako berdinketa lortu zuen tarte horretan, eta horrek markagailua, noski, eskandalagarria ez izatea eragin zuen.

Asteburuko nota positiboa gizonezkoen kadete taldearen eskutik etorri zen, aurreko jardunaldiko etsipenaren ondoren, Majorin Urolari gailentzea lortu baitzuen. Markagailuak urdinarren aldeko 24-23koa adierazizuen eta atsedenaldian 13nakoa. Maila berdineko bi aurkariren arteko partida oso parekatua izan zen, azken segundoetan bakarrik konpondu zena. Garaipen honekin taldeak boskotean jarraitzea lortu du sailkapenean agintzen duelarik, puntuetan berdinduta.