ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2022-11-27 kronika

Albistea - 2022-11-30

Lehenengo  talde  urdinak  berdinketa  lortu  zuen  Urolaren  aurka.  Norgehiagokaren  amaieran  markagailuak  27nako  berdinketa  adierazten  zuen.  Emaitza  justutzat  jo  daiteke,  garaipena  lortzeko  borrokan  aritu  diren  bi  talderen  artekoa,  eta  horietako  edozeinek  lor  zezakeen.
Txokoko  taldeak  gaizki  hasi  zuen  partida,  12.  minutuan  Urolak  agintzen  zuen  3-9ko  markagailuarekin.  Taldeak  lanean  jarraitu  zuen  eta  atsedenaldira  gol  bateko  desabantailarekin  iritsi  ziren,  14-15.  Bigarren  zatian  hasiera  parekatua  izan  ondoren,  15.  minutura  2  goleko  desabantailarekin  iritsi  ziren,  19-21,  eta  azkenean  27na.
Emaitza  honekin  talde  ordiziarra  taulako  altuenetan  mantentzen  da.  Partida  hasiera  txarra  izan  da,  oraingoan  konpondu  ahal  izan  den  arren,  beste  batzuetan  partida  galtzea  ekarri  diguna.  Kontzentratuago  atera  behar  da,  eta  kontrakoari  ez  zaio  inolako  abantailarik  eman  behar.
Emakumezkoen  senior  ordizirararen  garaipen  zabala,  baina  ez  eroso  Lasalle  Legazpiren  aurka.  29-20  izan  zen  azken  emaitza,  14-10  atsedenaldian.  Partida  ez  zen  zaila  izan  eta  entrenatzaile  ordiziarrek  minutu  asko  eman  ahal  izan  zizkieten  talde  jubenileko  jokalariei.
Talde  urdiñak  ez  zuen  markagailuan  argi  eta  garbi  alde  egitea  lortu,  baina  beti  izan  zuen  jokoaren  eta  erritmoaren  agintea.  Defentsan  egindako  lan  ona  azpimarratzeko,  20  goletan  utzi  zuten  aurkako  taldea,  eta  horrela  errazagoa  da  garaipena  lortzea.
Gizonezko  jubenilen  porrota  Hondarribira  egindako  joan-etorrian.  22-18  galdu  zuen  kostaldeko  hiribilduko  titularraren  aurka.  Ordiziarrek  ezin  izan  zuten  eta  partida  hasiera  kaskarraren  ostean  ezin  izan  zioten  buelta  eman  jokoari  eta  markagailuari.  Atsedenaldira  4  goleko  desabantailarekin  iritsi  zen,  10-6,  partidaren  amaieran  mantendu  zena.  Azpimarratzekoa  da  ordiziarren  eraso  balantze  ahula,  ez  baitziren  20  golera  iritsi.  Gizonezko  kadeteak  Oñatira  joan  ziren,  eta  bertan  nabarmen  galdu  zuten,  32-21  Aloña  Mendiren  aurka.

Kadete  mailan  bigarren  mailako  emakumezkoak  berdinketa  lortu  zuen  Mundarroren  aurka  Astigarragan,  23nako  berdinketa.  Ordiziarrak  egindako  jokoa  ona  izan  zen,  definizioan  huts  asko  egin  zituen  eta  ezin  izan  zuen  emaitza  hobea  lortu.  Enirio,  emakumezkoen  lehen  urtekoa,  36-14  galdu  zeun  Lezon,  ordiziarrentzat  oso  partida  zailean.  Oiangu,  hau  ere  lehen  urtekoa,  Munttarperi  gailentzen  zitzaion  bitartean,  24-6  izan  zen  azken  markagailua. Haur mailan lehen urteko taldeak 14na berdindu zuen Oñatin. Bigarren mailako taldea Hernaniren aurka galtzen ari zen bitartean, 10-27 izan zen azken emaitza.