ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2022-12-04 KRONIKA

Albistea - 2022-12-08

Ordizia  Siglo  XX-k  galdu  zuen  Zarautzera  egindako  joan-etorrian,  27-25eko  emaitzarekin,  kostaldeko  talde  titularraren  alde.  Nahiz  eta  talde  ordiziarrak  galdu,  sailkapeneko  maila  gorenean  jarraitzen  du,  asteburuko  emaitzen  ondorioz  taldeak  ez  du  posturik  galtzen  eta  bere  jarraitzaileekiko  abantailak  mantendu  egiten  dira.
Partida  arbitraia  txar  batek  baldintzatu  zuen,  ordiziarren  espedizioa  eta  etxeko  taldea  ezustean  harrapatuz.  Hasiera  parekatu  baten  ondoren,  lehen  zatiko  azken  unetan  markagailuan  aurkako  10-9  ikusten  zen,  epailen  lan  txarra  hasi  zen  eta  atsedenaldira  partida  18-9koarekin  iritsi  genuen.  Bigarren  zatian  7-0eko  partzialarekin  txokoko  taldea  partidan  sartu  zen,  baina  azken  minutuetan  epaileek  protagonismoa  hartu  zuten  eta  azkenean  2  goleko  aldeaz  galdu  zen.
Partida  honen  inguruabarretan  ezer  gutxi  egin  daiteke,  arbitraia-irizpidea  desberdina  denean  erasotzailearen  edo  defendatzailearen  arabera.  Dena  den,  galdu  arren,  taldea  goialdean  mantentzen  da,  baina  ez  dugu  pentsatu  behar  hori  beti  gertatuko  denik,  partida  hauek  jokatzen  jakin  behar  dugu  eta  egungo  pribilegiozko  egoera  mantentzeko  borrokan  jarraitu  behar.

Emakumezko  seniorraren  porrota  Irunen,  31-24  galdu  zuen  Txingudiren  aurka.  Ordiziarren  lehen  denbora  ona  izan  zen,  partidatik  inoiz  ez  ziren  joan  eta  atsedenaldira  aurkako  16-14  itxaropentsuarekin  iritsi  ziren.  Baina  bigarren  zatiaren  hasieran  taldea  nahasi  egin  zen  eta  talde  irundarra  5  goleko  aldeaz  joan  zen,  neurketa  erabakiz.

Taldeak  ez  zuen  jakin  neurketa  on  bat  osatu,  bigarren  zatiaren  hasiera  txarrak  neurketa  erabaki  zuen.  Ezin  dugu  kontzentrazio  falta  hori  onartu  atsedenaldiaren  ondoren,  batez  ere  gurearen  antzeko  maila  duten  taldeen  aurka.  Egoera  horietatik  ikasi  egin  behar  dugu,  eta  hurrengoan  ez  dugu  kontzentrazioa  galdu  behar.

Jubenil  mailan  zorte  gutxi,  gure  bi  ordezkariek  markagailuan    alde  handiarekin  galdu  zituzten  euren  konpromisoak.  Gizonezko  jubenilak  39-14  galdu  zuen  Oñatin  Aloña  Mendi-ren  aurka  eta  emakumezkoek  9-28  Majorin  Pulpo-aren  aurka.
Kadete  mailan  emakumezkoen  taldeak  izan  ziren  lehiaketa  izan  zutenak,  bigarren  urteko  taldeak  Majorin  17-29  galdu  zuen  Aloña  Mendiren  aurka,  partida  txar  batean.  Lehen  urteko  taldeen  arteko  derbia  Oiangu  izan  zen  nagusi,  beti  markagailuan  aurretik  izan  zen,  baina  azkenean  Enirioren  erreakzioak  22-24ko  emaitza  jarri  zuen  markagailuan.
Infantil  mailan  bigarren  urteko  emakumezkoak  35-7  galdu  zuen,  ezer  egiterik  izan  ez  zuen  partidan.  Bitartean,  lehen  urteko  taldeak  19-6  irabazi  zion  Aloña  Mendiri  Majorin,  taularen  erdialdean  kokatuz.