ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2023-10-29 KRONIKA

Albistea - 2023-11-03

Ordizia  Siglo  XXren  garaipena  Elgoibarrera  egindako  bidaian,  non  Sanloren  aurka  jokatu  zuen.  Partida  uste  baino  zailagoa  izan  zen,  lehen  zatian  partida  parekatua  izan  zen,  baina  markagailuko  agintea  etxeko  taldeak  izan  zuen,  atsedenaldira  gol  bateko  abantailarekin  iritsi  zelarik,  19-18.
Bigarren  zatia  berdinduta  hasi  zen,  baina  15.  minuturako  talde  urdiña  aurretik  jarri  zen,  23-24.  Hortik  aurrera  ordiziarrek  defentsa  mailari  eutsi  zioten,  baina  euren  erasoko  prestazioak  hobetu  zituzten,  8  goleko  abantaila  lortuz,  28-36  izan  zen  azken  markagailua.
Ordiziarrak  ez  zuen  ondo  jokatu,  defentsa  lanetan  lehen  denbora  kaskarra  egin  baitzuen  eta  etxeko  taldeak  19  gol  lortu  baitzituen.  Bigarrenean,  aldiz,  9  gol  bakarrik  jaso  zituzten.  Bigarren  zatian  ikusitakoa  da  partida  osoan  ikusi  nahi  duguna.  Erasoan  maila  ona  mantendu  zen,  36  gol  partidaren  amaieran,  eta  horrek  garaipen  asko  eman  diezazkiguke.
Historia  gutxiko  partida  aurreikusten  zenez,  emakumezko  seniorrak  Donostian  Irauli  taldearen  aurka  jokatutakoa.  Partida  hasi  zenetik  Donostiako  jokalariek  hartu  zuten  agintea  jokoan  eta  markagailuan,  19-10  atsedenaldian  eta  33-21  partida  amaitzean.
Defentsan  gure  prestazioak  hobetu  behar  ditugu  zerbait  positiboa  lortu  nahi  badugu,  nahiz  eta  aurkako  taldea  oso  ona  izan,  ezin  dugu  jasotako  30  goletatik  pasatu.  Guri  kosta  egiten  zaigu  erasoan  golak  lortzea,  eta  30  gol  sartzen  badizkigute,  ia  ezinezkoa  da  zerbait  positiboa  lortzea.
Gazteen  mailan,  gizonezkoen  taldeak  galdu  egin  zuen.  Azkenean,  partida  55  minutuz  menderatu  ondoren,  24-26  galdu  zuen  Majorin,  Elgoibarren  aurka.  Taldearen  bajek  partida  baldintzatu  zuten,  jokalari  ordiziarrak  nekatu  egin  ziren  eta  azken  minutuetan  elgoibartarren  bultzadari  ez   zioten  eutsi  ahal  izan.  Emakumezkoen  taldeak  27-23  gainditu  zuen  Mundarro,  atsedenaldira  13-15  iritsi  ondoren.  Defentsa  maila  ona  bigarren  zatian,  garaipena  lortzeko  ezinbestekoa  izan  zena.
Kadete  mailan  gizonezkoen  taldeak  garaipena  lortu  zuen,  Tolosa  mendean  hartuta  (17-35),  atsedenaldira  13  goleko  abantailarekin  iritsi  ondoren.  Bigarren  urteko  emakumezkoak  22-15  irabazi  zion  Elgoibarri,  atsedenaldira  2  goleko  abantailarekin  iritsiz.  Lehen  urteko  emakumezkoak  15-27  galdu  zuen  Eibarren  aurka,  bigarren  zatian  taldea  hondoratuta  eta   8  goleko  aldea  jaso.
Enirio,  bigarren  urteko  haur  mailako  neskaren  garaipena  Oñatin,  12-23  Aloña  Mendiren  aurka.  Ordizia  Eskubaloia,  lehen  urteko  emakumezkoak,  Leizaranen  aurka  galdu  zuen  argi  eta  garbi,  11-24  izan  zen  azken  emaitza.  Oiangu,  hau  ere  lehen  urtekoa,  20-7  galdu  zuen  Oñatin,  Aloña  Mendiren  aurka.