ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-01-14 Kronika

Albistea - 2024-01-16

Ordizia  Siglo  XXr-k  garaipena  lortu  zuen  Gabonetako  etenaldiaren  ondorengo  lehenengo  partidan.  Ordiziarrek  22-25eko  emaitzarekin  irabazi  zioten  Eibarri  Ipuruan.  Emaitza  honekin  talde  urdina  hirugarren  postuan  mantentzen  da,  Leizaranekin  berdinduta,  eta  bere  aukera  guztiak  mantentzen  ditu  Euskal  Ligara  igotzeko  fasean  parte  hartzeko.
Partida  oso  parekatua  izan  zen  eibartarren  kantxan  ikusi  ahal  izan  genuena.  Lehen  zatian  jokalari  ordiziarrek  aurrea  hartu  zuten,  eta  15.  minutuan  6-4  nagusitu  ziren.  Amaieran,  jokoan  izandako  beherakada  txiki  baten  ondorioz,  eibartarrak  atsedenaldira  joan  ziren  markagailuan  12-11koarekin.
Hasiera  ona  eman  zion  etxeko  taldeak  bigarren  denborari,  14-11  jarri  zen  markagailuan.  Talde  urdina  ez  zen  ezkutatu  eta  45.garren  minutuan  16-15  agintzen  zuen.  Berdintasunarekin  jarraitu  genuen  eta  55.  minutuan  20  goleko  berdinketa  zegoen  markagailuan.  Hemen  ordiziarren  defentsa  lan  ona  nagusitu  zen  eta  markagailua  20-24  jarri  zen,  22-25  bukatzeko.
Partidari  lasaitasunik  gabe  aurre  egiten  zitzaion,  lesio  eta  zigor  bajek  taldeko  txandakatzeak  murrizten  zituzten,  baina  jokalariek  esfortzua  kudeatzen  jakin  zuten  eta  burua  garbi  zutela  iritsi  ziren  partidaren  azken  txanpara.  Defentsan  lan  handia  egin  zuen,  eta  hori  izan  zen  garaipena  lortzeko  gakoa.
Ordizia  Biok2.com,  emakumezko  seniorraren  porrota  Usurbilera  joan  zenean,  27-20  izan  zen  azken  emaitza.  Talde  urdina  ondo  hasi  zen  eta  atsedenaldira  11nako  berdinketa  itxaropentsuarekin  iritsi  zen.  Bigarren  zatian  ezin  izan  zion  erritmoari  eutsi  eta  hutsik  itzuli  zen.
Erasoan  gakoa  aurkitzen  dugu,  gol  gutxi  sartzen  ditugu,  partidako  batez  besteko  21  golekin  garaipena  lortzea  oso  zaila  da.  Defentsan  ondo,  partidetan  erregulartasunari  eutsi  behar  diogun  arren,  lehen  zatian  jasotako  11  gol  oso  kopuru  ona  da,  baina  bigarren  zatian  lerro  horri  eutsi  behar  genion.
Bigarren  senior  taldearen  porrota  Zumarragara  egindako  joan-etorrian,  34-29  izan  zen  azken  emaitza,  Urolaren  aldekoa.  Ordiziarrek  lehen  denbora  ona  jokatu  zuten,  eta  atsedenaldira  12-14  itxaropentsu  joan  ziren.
Taldeak  ezin  izan  zion  neurketaren  erritmoari  eutsi  eta  azkenean  galtzaile  itzuli  zen.  Erasoan  lan  ona,  baina  defentsan  hobetu  behar  dugu,  gol  gehiegi  jasotzen  ditugu  eta  horrela  partida  irabaztea  zaila  da.  Taldeak  bere  prestazioak  hobetzen  jarraitzen  du  eta  pixkanaka  erregulartasuna  lortzen  joango  da.
Jubenil  mailan  emakumezkoen  taldeak  aise  hartu  zuen  mendean  Irauli,  34-14  izan  zen  azken  markagailua,  atsedenaldian  21-7.  Maila  oso  desberdineko  bi  talderen  arteko  partida,  ekimena  beti  talde  ordiziarrari  egokitu  zitzaion.  Emaitza  honekin  jokalari  ordiziarrek  Gipuzkoako  Txapelketako  8.  postua  lortu  dute.
Gizonezko  jubenilak  Arrasatera  joan  ziren,  eta  garaipenarekin  itzuli  ziren,  21-27.  Atsedenaldira  talde  urdinaren  aldeko  10-13ko  emaitzarekin  iritsi  ziren.  Jokalari  gutxirekin  joan  arren,  taldeak  bere  ahaleginak  kudeatzen  eta  garaipena  lortzen  jakin  zuen,  bere  joko  maila  ona  berretsiz.
Kadete  mailan  gizonezkoen  taldeak  31-19  galdu  zuen  Gipuzkoako  txapelduna  den  Urolaren  aurka.  Bigarren  urteko  emakumezkoen  taldeak,  berriz,  argi  eta  garbi  irabazi  zuen  Oñatin,  Aloña  Mendiri  22-47  irabazita.  Bestalde,  lehen  urteko  emakumezkoen  taldeak  20-18  galdu  zuen  Andoainen,  Leizaranen  aurka,  garaipenerako  aukera  garbiak  izan  zituen  partidan.
Haur  mailan  bigarren  urteko  emakumezkoen  taldeak  17-20  galdu  zuen,  partida  estu  batean,  Urnietaren  aurka.  Ordizia  Eskubaloiak,  emakumezkoen  lehen  urtekoa,  34-16  galdu  zuen  beti  zaila  izaten  den  Orioren  aurka.  Ordizia  Oianguk  6-22  galdu  zuen  Ereintza  indartsuaren  aurka.