ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-01-28 Kronika

Albistea - 2024-01-30

Garaipen  garrantzitsua  lortu  zuen  joan  den  larunbatean  Ordizia  Siglo  XX  taldeak  Urolaren  aurka,  Zumarragan  jokatutako  partidan.  24-27  talde  urdinaren  aldekoa  izan  zen  azken  markagailua.  Emaitza  honekin  talde  ordiziarra  hirugarren  postuan  konfirmatu  da,  bigarrenarekin  puntutan  berdinduta,  eta  Zumarragako  taldea  laugarren  postuan  3  puntura  utziz.
Joan  den  larunbatean  ikusi  ahal  izan  genuen  partida  oso  parekatua  izan  zen,  bi  taldeetako  batek  ere  ez  zuen  partida  haustea  lortu.  Markagailuko  oreka  konstante  bat  izan  zen  neurketan,  9nako  berdinketa  20.  minutuan,  14-12koa  atsedenaldian  Ordiziaren  alde  eta  23nakoa  55.  minutuan,  une  honetan  talde  urdiaindarrak  bere  prestazioak  handitu  zituen  eta  azken  24-27raino  joan  zen.
Partida  polita  Zumarragan  ikusi  ahal  izan  genuena,  mailako  bi  talde  indartsuenen  artean.  Ez  zien  huts  egin  itxaropenei,  aurkariaren  erasoak  gainditu  zituzten  bi  taldeen  defentsa  bikaina.  Berdintasuna  etengabea  izan  zen  eta  talde  bakar  batek  ere  ezin  izan  zuen  partida  hautsi.
Defentsako  lan  onaz  gain,  talde  urdinaren  sendotasun  mentala  azpimarratu  behar  da.  Neurketaren  parekotasunean,  ia  beti  markagailuan  nagusi  zen  taldea  urdiña  zen,  2  goleko  abantailak  lortuz,  baina  abantaila  berreskuratzen  ziotenean  taldeak  lanean  jarraitzen  zuen  eta  markagailuan  agintea  berreskuratzen  zuen,  ez  zen  inoiz  behera  etorri  eta  garaipena  lortzeko  lanean  jarraitu  zuen.
Emakumezkoen  seniorrak  ezer  gutxi  egin  ahal  izan  zuen  Irauli  taldearen  aurka,  mailako  oilarretako  bat.  15-27ko  markagailuak  argi  uzten  du  bi  taldeen  arteko  aldea  kantxan.  Ondo  hasi  zen  talde  urdiña  eta  20.  minutuan  7-8  zegoen  markagailuan.  Une  horretan  talde  urdiña  blokeatu  egin  zen  eta  7-0eko  partzialarekin  7-15eko  markagailuarekin  atsedenaldira  erretiratu  zen.  Bigarren  denbora  ezustekorik  gabe  joan  zen  eta  azkenean  talde  donostiarra  15-27  nagusitu  zen.
Taldeak  ez  du  erregulartasun  lerro  bat  lortzen,  joko  oneko  uneak  ematen  dizkigu,  bai  defentsan  bai  erasoan,  gero  itzali  eta  partidatik  alde  egiteko.  Baloiaren  galerak,  kontrakoen  presiorik  gabe,  taldearen  bidegurutzeetako  bat  izaten  ari  dira.  Gainera,  erregulartasuna  lortu  behar  dugu  partida  osoan  zehar.
Nahiz  eta  27-30  galdu,  bigarren  taldeak  Egia  liderraren  aurka  jokatu  zuen  partida  bikaina  izan  zen.  Majorin  jokatutako  partidan  argi  geratu  zen  ordiziarren  progresioa,  une  oro  liderrari  aurre  egin  ziotenak.  Nahiz  eta  talde  bisitariak  ezin  izan  zuen  partida  hautsi,  beti  3  goleko  abantailarekin  mantendu  zen,  baina  azken  minutuetan  jokalari  urdinek  eskura  izan  zuten  berdinketa  lortzea,  baina  azkenean  ezin  izan  zen.
Bigarren  taldeko  jokalari  gazteak  oso  modu  argian  ari  dira  aurrera  egiten  euren  jokoan,  eta  edozein  talderi  aurre  egiteko  gai  izaten  ari  dira.  Garaipena  ez  da  ailegatzen,  baina  joan  den  igandean  jokatu  zuten  moduan  jakatuz  argi  dago  gertu  dagoela.  Lortu  behar  duguna  da  aurkari  ahulagoen  aurrean  joko  maila  horri  eustea  eta  horrela  garaipenak  lortzea.
Jubenil  mailan  gizonezkoen  taldeak  garaipena  lortu  zuen  Arrasateren  aurka  Majorin.  36-27  izan  zen  azken  markagailua,  eta  nabarmentzekoa  da  ordiziarren  erasoko  ahalmena,  lasai  nagusitu  baitzitzaion  aurkariari.  Hori  guztia  lehen  denbora  orekatu  baten  ondoren,  non  talde  arrasatearra  12-13  nagusitu  zen.  Atsedenaldiaren  ostean  ordiziar  jokalariek  erreakzionatu  eta  garaipen  erosoa  lortu  zuten.
Kadete  mailan  gizonezkoen  taldea  Elgoibarri  gailendu  zitzaion,  bere  kantxan,  markagailuan  31-36  sartuz,  Diputazio  Trofeoari  hasiera  ona  emanez.  Emakumezkoen  taldea,  bigarren  urtekoa,  era  berean  nagusitu  zitzaion  Saiekori,  25-5.  Lehen  urteko  emakumezkoak  galdu  egin  zuen  Eibarren,  29-16  mailako  liderraren  aurka.  Markagailuak  ez  dio  kantxan  ikusitakoari  justizia  egiten,  ordiziarrek  askoz  gehiago  merezi  izan  zuten.
Infantil  mailan  Ordizia  Eniriok,  bigarren  urtekoa,  21na  berdindu  zuen  Aiala  zarauztarraren  aurka,  lehen  zatian  nagusi  izan  zen  partidan,  12-9  atsedenaldian.  Ordizia  Eskubaloia  lehen  urteko  infantilak  27-25  galdu  zuen  Zumarragan  Urolaren  aurka,  gehiago  merezi  izan  zuen  partidan.  Ordizia  Oianguk  13-17  galdu  zuen  Bera  Beraren  aurka,  bere  progresioa  oso  argi  utziz.  Aurreko  norgehiagokan  talde  urdiaindarrak  12  gol  galdu  zituen.