ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-03-17 KRONIKA

Albistea - 2024-03-20

Ordizia  SIGLO  XX-ren  porrota  Leizaranen  aurkako  norgehiagokan,  azken  emaitza  24-28  izan  zen,  talde  bisitariaren  aldekoa.  Porrot  honekin  talde  urdina  bigarren  postutik  urrundu  da,  Leizaranengandik  bi  puntura  jarri  da.  Bainan  jardunaldiko  emaitzei  esker,  talde  ordiziarrak  lasaitasunez  jarraitzen  du  hirugarren  postuan,  laugarren  sailkatuarekiko  lau  puntuko  aldearekin.
Partida  oso  parekatua  ikusi  ahal  izan  genuen  Majorin,  atsedenaldira  10na  berdinduta  iritsi  zen  markagailuan.  Bigarren  zatiaren  hasieran  partidak  bide  beretik  jarraitu  zuen,  baina  40.  eta  45.  minutuen  artean  etxeko  taldearen  joko  txarra  eta  Leizaranek  egoera  aprobetxatu  zuen  markagailuan  3  goletik  alde  egiteko.  Alde  horri  eusten  jakin  zuen  eta  partidaren  amaierara  iritsi  zen.
Ez  zuen  gaizki  jokatu  talde  urdinak,  defentsan  lan  handia  egin  baitzuen  eta  erasoan  nahiko  ona  izan  baitzen.  Partida  parekatu  horiek  xehetasun  txikiek  definitzen  dituzte,  eta  hor  galtzen  edo  irabazten  dira  partidak.  Oraingoan  talde  andoaindarrak  asmatu  du  eta  Euskal  Ligarako  igoera  faserako  sailkapena  ia  itxi  du.
Senior  femeninoak  27-16  irabazi  zuen  Egiaren  aurka.  Atsedenaldira  talde  ordiziarraren  aldeko  13-8ko  emaitzarekin  iritsi  zen.  Azkenean  talde  urdinaren  potentziala  ikusi  ahal  izan  dugu,  hasiera-hasieratik  jokalari  ordiziarrek  agintea  hartu  zuten  eta  garaipen  erosoa  lortu  zuten.
Defentsan  lan  bikaina  egin  zen,  16  gol  jaso  ziren  eta  horrela  partida  errazagoa  izan  zen.  Defentsan  lan  ona  eginez  eta  erasoan  gauza  gutxirekin  partidak  irabaztea  lortzen  da,  baina  oraingoan  erasoko  lan  ona  gehitu  zen  eta  garaipen  erosoa  lortu  zen.  Espero  dezagun  joko-lerro  horri  eustea  eta  taldeak  emaitza  positiboak  lortzen  jarraitzea.
Senior  mailako  bigarren  taldearen  porrota  Donibaneren  aurka  jokatutako  partidan.  29-34  izan  zen  azken  emaitza,  atsedenaldian  15-17  baitzen.  Ez  zuen  gaizki  jokatu  talde  urdinak,  baina  oraindik  heldutasuna  falta  zaio  partida  zailak  lotzeko.  Aurrerapena  oso  nabaria  izaten  ari  da  eta  laster  iritsiko  dira  emaitza  onak.
Jubenil  mailan  gizonezkoen  taldeak  24-36  galdu  du  Donibaneren  aurka.  Emakumezkoen  taldeak  20-21  irabazi  zion  Ereintzari  eta  sailkapeneko  lehen  postuan  mantentzen  da,  taldea  joko  ona  egiten  ari  da  eta  emaitza  onak  lortzen.  Jokalari  ordiziarrengandik  dena  espero  daiteke.
Kadete  mailan  gizonezkoen  taldeak  irabazi  zuen  Diputazio  Sariaren  finaleko  joaneko  partida,  30-27.  Espero  dezagun  3  goleko  aldea  nahikoa  izatea  taldeak  garaipena  lortzeko.  Emakumezkoen  taldeen  porrotak,  lehen  urteko  Oiangu,  argi  eta  garbi  erori  zen  Errenterian  Ereintzaren  aurka,  32-20.  Bigarren  urteko  Enirio  kadeteak  26-36  irabazi  zuen  Leizaranen  aurka.
Haur  mailan  Enirio  gailendu  zen  Oñatin,  Aloña  Mendi  12-21  mendean  hartuta.  Oiangu  28-13  erori  zen  Urolaren  aurka  eta  Ordizia  Eskubaloia  17-16  Tolosaren  aurka.