ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-03-24 KRONIKA

Albistea - 2024-03-27

Ordizia  SIGLO  XXren  porrota  Bergarara  egindako  joan-etorrian,  28-25  galdu  zuen  hiri  mahoneraren  titularraren  aurka.  Talde  ordiziarrak  ez  zuen  ondo  jokatu,  partidarako  lehiatik  kanpo  egon  gabe  ez  baitzuen  ezer  positiborik  lortu.  Beti  atzetik  markagailuan,  3  goleko  desabantailarekin  iritsi  zen  atsedenaldira,  eta  hori  izan  zen  partida  amaierako  desabantaila.
Defentsan  ez  zen  fin  ibili,  14  gol  jaso  zituen  zati  bakoitzean,  eta  horrek  oso  zaila  egiten  du  garaipena  lortzea.  Horri  gehitu  behar  zaio  erasoko  ekintzen  eraginkortasun  eskasa,  eta  horrek  oso  zail  bihurtu  zuen  partida.  Hau  estropezu  bat  besterik  ez  da,  lanean  jarraitu  behar  da  eta  akatsak  minimizatzen  saiatu.
Euskal  Ligara  igotzeko  azken  fasean  egotea  ziurtatzea  zaildu  egin  da  eta  beste  kandidatu  bat  gehitu  zaio,  Bergara,  golaveragea  galduta  duena.  Geratzen  diren  bi  partidetan,  Majorin  jokatuko  diren  bietan,  talde  urdinak  2  puntu  lortu  behar  ditu  eta  horrela  hirugarren  postua  berretsi,  igoera  fasera  sartzeko  aukera  emango  liokeena.
Emakumezkoen  seniorrak  partida  kaskarra  jokatu  zuen  Zarautzen  eta,  hala  eta  guztiz  ere,  berdinketa  lortu  zuen.  14-14  izan  zen  azken  emaitza.  Lehen  zatian,  partidaren  agintea  kostaldearena  izan  zen,  eta  atsedenaldira  10-8ko  partzialarekin  iritsi  zen.  Talde  urdinak  erreakzionatu  zuen  eta  bigarren  zatian  markagailua  iraultzea  lortu  zuen,  baina  ez  zuen  garaipena  lortu.
Partida  hasi  zen  atzerapenak  baldintzatu  zuen  jokoa,  iragarritakoa  baino  ordubete  geroago,  14:30ean  hasi  baitzen.  Horrek  bi  taldeetako  jokalariak  baldintzatu  zituen,  eta  neurri  batean  kantxan  ikusitakoa  eta  markagailuko  azken  marka  azaltzen  ditu.  Emaitza  honekin  talde  urdinak  bigarren  fase  honetako  bolada  ona  luzatu  du,  lehen  faseko  beste  multzoko  bi  gallito  aurrean.
Senior  mailako  gizonezkoen  bigarren  taldearen  porrota  Andoainen,  28-27  galdu  baitzuen  Leizaranen  aurka.  Irabazi  ahal  izan  zen  partida,  bainan  azkenean  porrot  mingarria.  Atsedenaldira  gol  bateko  abantailarekin  iritsi  zen,  baina  azkenean  ezin  izan  zuen  edo  ez  zuen  jakin  partida  nola  lotu.  Taldeak  sentsazio  ona  eman  zuen,  eta  jokalarien  aurrerapena  agerikoa  da,  eta  talde  honen  rola  da  jokalariak  lehen  taldean  osatuz  joatea.
Jubenil  mailan,  emakumeen  taldea  Zarautzera  joan  zen  eta  galdu  egin  zuen,  eta  33-30  galdu  zuen.  Atsedenaldian  talde  urdinak  3  goleko  desabantaila  zuen.  Gizonezkoen  taldeak  29-33  galdu  zuen,  Ereintzaren  bisita  jaso  zuen,  atsedenaldira  gol  bateko  abantailarekin  iritsi  zen  partida  parekatu  batean.
Kadete  mailan  gizonezkoen  taldeak  36-27  galtzen  zuen  Zarautzen,  lehen  zatian  berdindutako  partida  batean,  kostaldeko  taldearen  gol  bateko  aldea  atsedenaldian.  Porrot  honekin  talde  urdinak  bigarren  amaitu  du  Federazio  Saria.  Lehen  urteko  emakumezkoak  Pulpon  aurka  erraz  galtzen  zuen  bitartean,  25-40  izan  zen  azken  markagailua.
Haur  mailan,  bigarren  urteko  emakumezkoen  taldeak  21-14  galtzen  zuen  Urnietaren  aurka,  baina  taldeak  bigarren  postuari  eusten  dio,  lehen  sailkatuarekin  berdinduta.  Lehen  urteko  taldeen  arteko  derbi,  Ordizia  Eskubaloia  taldeak  irabazi  zuen,  26-16,  partida  entretenigarri  batean,  non  bi  taldeek  jokoan  progresioa  nabaria  izan  zen.  Ordizia  Eskubaloiak  sailkapeneko  lehen  3  postuetan  sartzeko  borrokan  jarraitzen  du.