ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-04-07 KRONIKA

Albistea - 2024-04-09

Ordizia  SIGLO  XX-K  40-32  irabazi  zuen  Arrasateren  aurka,  Majorin,  eta  talde  urdiñak  igoera  fasean  bere  parte-hartzea  ixtea  lortu  zuen.  Azkenean,  igoera  fasean  sartzeko  behar  ziren  puntuak  lortu  ziren,  uste  baino  partida  lasaiagoan.
Talde  arrasatearraren  aurkako  partida  markagailutik  ondoriozta  daitekeena  baino  zailagoa  izan  zen.  Talde  urdinak  azkar  lortu  zuen  3  goleko  abantaila  markagailuan  eta  horrekin  nolabaiteko  lasaitasuna.  Helburua  partida  irabaztea  zen,  eta  defentsako  lan  on  bati  eta  erasoan  asmatzeari  esker,  partida  ez  zen  arriskuan  jarri.  Atsedenaldira  5  goleko  abantailarekin  iritsi  ziren  (20-15),  eta  partidaren  amaieran  8ra  joan  ziren.
Neurketari  urduritasun  apur  batekin  ekin  zitzaion,  Aste  Santuko  partiduetan  ezin  izan  zen  sailkapena  itxi,  Bergaran  galdu  egin  zen  eta  Majorin  Hondarribiaren  aurka  berdindu  egin  zen.
Emakumezko  seniorrak  29-25  garaitu  zuen  Munttarpe,  multzoko  liderra,  urdinen  nagusitasun  argia  izan  zen  partidan.  Atsedenaldira  bi  goleko  abantailarekin  iritsi  zen  talde  ordiziarra,  eta  bigarrenean,  pixkanaka,  4  goleko  aldea  lortu  zuen.  Talde  urdiñak  ez  zuen  inoiz  garaipena  arriskuan  ikusi,  erasoko  eraginkortasuna  erabakigarria  izan  zen  neurketa  batean.
Badirudi  Iñigok  eta  Unaik  zuzentzen  duten  taldeak  bere  jokoa  aurkitu  duela  eta  bigarren  fase  honetan  ez  du  porrota  ezagutu.  Partidak  nahiko  eroso  jokatzen  ari  dira.  Defentsan  egindako  lan  onari  eta  erasoan  erakutsitako  indarra  esker,  taldeak  nahiko  eroso  lortu  ditu  garaipenak.